Skötsel & Hållbarhet

Konstgjorda växter köper man av många olika skäl. Det är bekvämt, de kräver inget ljus eller vatten, omplantering eller beskärning, de får inga löss eller andra insekter. Passar utmärkt för allergiker och i offentliga utrymmen. De står sig alltid lika fina.

Våra naturtrogna konstgjorda växter av hög kvalitet kräver inte mycket skötsel, de dammas lätt av med en dammtrasa såvida de inte är riktigt smutsiga då kan de duschas med blomsterspruta med ljummet vatten och lite diskmedel eller om du tar en fuktig trasa och torkar av bladen. Vi tycker att de blir allra finast om man torkar av bladen. Stammen som ofta är av äkta trä behöver också dammas av.

Om något blad fått ett veck så kan man försiktigt värma bladet med en hårfön och släta ut det med handen.

När det gäller hållbarheten så kan man säga att de håller tills du ledsnar på dom. De flesta träd har en stam av äkta trä förutom de allra största som har en stam av glasfiber. Bladen är gjorda av tyg som är UV-beständigt. Det innebär att de står emot solens UV-strålning under en längre tid och behåller färgen bättre.

De allra flesta av både krukväxter, hängväxter och träd tål att placeras utomhus från vår till sen höst. På en inglasad balkong, uterum eller veranda kan de stå ute hela året. Man får nog räkna med att de inte håller lika länge utomhus då de påverkas av väder och vind.

Shopping Cart
Scroll to Top